Anti Discriminatie

Je weet het nooit, maar je voelt het wel.

Het Concept

School Project
  • Global Goals
Services
  • Concept & Design
Datum
  • September - Oktober 2019

De anti discriminatie vlag is gecreëerd om gemakkelijk steun te tonen aan gelijke behandelingen, met als doel dat mensen trots kunnen zijn op hun ras, huidskleur en nationaliteit.

Het was opmerkelijk om te zien dat er nog geen universeel symbool is voor anti discriminatie, terwijl discriminatie enorm lang bestaat. Om bewust te kunnen zijn van discriminatie moeten mensen beseffen dat discriminatie afspeelt.

De vlag is geïnspireerd door echte mensen, echte verhalen en andere symbolen zoals de LGBT+ vlag. De kleuren staan symbool voor (alle) huidskleuren.

”Je weet het nooit, maar je voelt het wel.”

De Media

Om het concept verder te ondersteunen is het belangrijk dat iedereen zijn/haar standpunt kan uiten. De anti discriminatie vlag kan worden gebruikt als Emoji en als Facebook filter, met als doel het empowerment gevoel te versterken.

De filter op Facebook wordt met een bepaalde transparantie over de profielfoto geplaatst, waardoor het lastiger te zien is wat de werkelijke huidskleur is.

Door de fysieke vlag kunnen scholen en/of bedrijven aan tonen dat zij staan voor gelijke behandelingen. Zo kunnen zij trots de anti discriminatie vlag buiten hangen.